HPV Uzmanı, HPV Yazıları, Yeni Gelişmeler
 

HPV Tahlili Nedir
HPV Testi Neden Yapılır
HPV Testi Çeşitleri Nelerdir
HPV Testi Yapılmalı Mı
HPV İle En İyi Mücadele Yöntemi
HPV Eğer Tedavi Edimez İse
Vücuttan HPV Atılır mı? Temizlemek mümkün mü?
Hangi tip HPV Nerede Hangi Hastalığı Yapar?
Kondilom Görselleri
HPV Görselleri
Genital siğil Görselleri

Gardasil Aşısı , HPV aşısı Kaç Yıl Koruma Sağlar

Glutatyon HPV Tedavisi Nasıl Yapılır

HPV Den Kurtulmak İçin Altın öneriler

Genital siğiller ,kondilom cinsel yolla bulaşan ve çok sık görülen HPV enfeksiyonu sonucunda oluşur. HPV ile temas eden kişilerin büyük çoğunluğunda enfeksiyon, vücudun kendi bağışıklık sistemi sayesinde yok olur.120'den fazla HPV çeşidi vardır ve bunlardan sadece bazıları genital siğillere neden olur. HPV tiplerinin yaklaşık 50 tanesi cinsel temas yoluyla bulaşır. Genital siğiller bulaşıcıdır ve enfekte olan bir kişiden cinsel temas yoluyla geçer. Enfekte bir kişi ile cinsel temasta bulunan kişilerin önemli kısmında temastan sonraki 3 ay içinde genital siğiller oluşur.

Genital HPV virüsü aynı zamanda rahim ağzı kanserinin - serviks kanseri- de en önemli sebeplerinden biridir. HPV'nin bazı tipleri rahim ağzı kanserine neden olduğu için yüksek riskli tipler olarak kabul edilirler.

Rahim ağzı kanserine neden olmaları açısından orta derecede riskli sayılan bazı HPV tipleri de vardır. Gözle görülebilen genital siğillere yol açan HPV tipleri ise rahim ağzı kanseri için düşük riskli sayılırlar.Rahim ağzındaki HPV'ye bağlı değişimlerin kansere dönüşmesini erken evrede farketmek için düzenli smear testi yapılması çok önemlidir. HPV aşısı olunsa bile düzenli olarak smear testi yaptırmaya ve cinsel ilişki sırasında korunmaya devam edilmelidir.

HPV Uzmanı Tavsiye (Video)